2014.01.22.
13:50

Írta: wpress

Milyen képekkel érdemes stock fotós oldalakon próbálkozni?

Legjobban a letisztult, sokszor fehér hátterű képek mennek a stock fotós oldalakon, de nagyon fontos a képek témája is. Jól mennek a családi, bulis, egészséggel kapcsolatos, szerencsejátékos, üzleti, de érdemes lehet más jellegű képeket is feltölteni. Minél több képed van a rendszerben, annál nagyobb eséllyel adhatsz el belőlük, ezért nyugodtan tölts fel mindent, amit megfelelő minőségűnek ítélsz meg, akár több száz, ezer képet is. A legtöbb helyen nagyobb részesedést kapsz, ha vállalod a kizárólagosságot, azaz hogy a képeket máshova nem töltöd fel, csak hozzájuk. Ha több oldalon is fenn vagy, akkor ez általában kevésbé megérős pénzügyileg, mintha ugyanazon képeket más helyekre is feltöltenéd, de mindig érdemes figyelembe venni, hogy melyik oldalon mennyire mennek amúgy a képeid.

Ha nem (csak) fotózol, hanem vektor képeket vagy grafikákat (is) készítesz, azokat is feltöltheted, a jobb képek ezek közül is elég nagy számban mennek el.

Fontos, hogy ne add fel túl hamar! Lehetséges, hogy eleinte nem, vagy csak kevés képedet fogadják el, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem vagy elég jó fotós. Idő kell, hogy ráérezz, milyen képekre van szükségük. Egyes helyeken könnyebben elfogadják a fotóidat, máshol nehezebben, de az utóbbi helyeken is érdemes tovább próbálkozni, mert jellemzően többet lehet keresni náluk.

komment

süti beállítások módosítása